FASCINATION ABOUT אסור לשאול שאלות

Fascination About אסור לשאול שאלות

Fascination About אסור לשאול שאלות

Blog Article

 לרוב, מעסיקים יתעניינו בנושא כדי להבין מהי הזמינות העתידית שלכם לעבודה, אז נסו לשים לב גם לשאלות או אמירות עקיפות דוגמת "עשית מילואים בעבר?", "באילו בסיסים יצא לך לשרת במילואים?", "השתחררת כבר מחובת מילואים?". 

בעיקרון, החוק אינו מונה רשימת שאלות שאסור לשאול במהלך ראיונות עבודה, אך לפי חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, אסור למעביד להפלות בין דורשי עבודה. על כן, שאלות שמעסיק שואל מועמד לעבודה, שהתשובות עליהן הן בגדר מידע באחד הנושאים המהווים אפליה אסורה בעבודה, עלולות להיחשב שאלות מפלות.

במקרים של אישה שמועמדת לתפקיד טכנאית רנטגן, לדוגמה, יתכן שיש רלוונטיות לשאול אותה האם היא בהריון, שכן עבודה זו היא מסוכנת לנשים בהיריון.

התיקון לחוק העצים את הנטל המוטל על מעסיק במהלך ראיון עבודה, וכיום עליו להיזהר שבעתיים בבואו לשאול שאלות מסוימות וחובה עליו לחשוב היטב כיצד לנסח אותן.

אווירה טובה בעבודהדגשים בחוזה עבודההעסקת עובדיםחובות המעסיק החדשמוטיבציה בעבודהפוליטיקה ארגוניתפייסבוק ויחסי עבודהקבלת עובד/ת חדש/התקנות בטיחות בעבודה

יש להתמקד רק במגבלות בריאותיות הרלוונטיות לתפקיד, על מנת שלא לפגוע בצנעת הפרט מעבר לנדרש. לדוגמה: עובד בתעשיית מזון – בדיקת מחלות מדבקות; אם המועמד מציין מגבלות אפשר להפנות אותו לבדיקת רופא תעסוקתי ביחס לתפקיד המוצע.

בתשובה לשאלה זו בוודאי נשמע התייחסות לציפיות שכר אולם לא בהכרח תוגבל תגובת המרואיין לנושא זה בלבד. אולי הוא ידבר על הציפיות שלו מבחינת אתגרים ויעדים שהציב לעצמו בקריירה, תחומי לימוד בתוך העיסוק, אפשרויות קידום שהוא מתכנן כבר עכשיו לקראת התפקידים הבאים שלו וכדומה.

בשלב המסכם של הראיון, אנחנו בודקים לאחר שיצרנו קשר עם המרואיין, הבנו באופן כללי מה התובנות, המתנות והאתגרים שלו, היכן ישרת את הארגון נאמנה והיכן אנחנו צופים האטות או קשיים מולו בעבודה השוטפת, מה הציפיות שלו מהארגון אם יקבל את התפקיד.

לדוגמה, האם אתה בריא? האם אתה נוטל תרופות באופן קבוע? מאיזה מחלות אתה סובל?

לרוב, שאלות מסוג זה נשאלות מבלי להבין שמעבר לכך שהן נתפסות כלא לעניין ואף פוגעניות מבחינת המרואיינים, הן גם לא חוקיות בעליל.

כתב ויתור תביעותתוקף המסמך החתוםכניסה לפורוםייעוץ משפטי

זה יעזור למראיין להבין, למשל, עד כמה המרואיין מחפש עבודה לטווח ארוך, עד כמה המשרה המוצעת מתאימה לתכנון הקריירה של המרואיין, עד כמה ניתן לצפות ממנו לנאמנות לאורך שנות העבודה בארגון ועוד.

לכן חשוב מאד get more info לאתגר את המראיין בשאלות החשובות להצלחה לא פחות מתשובות טובות לשאלותיו.

הפסיקה והחוק לא מגדירים חד־משמעית מה יכול מעסיק לשאול מועמדים לתפקיד ■ כך תעשו זאת נכון - מורה נבוכים

Report this page